Veel yogacentra werken op dezelfde manier. Een vooraf bepaalde volgorde van bewegingen en dat iedere les weer. Eigenlijk kun je dan net zo goed thuis aan de gang. Bij Yoga Zaandam werkt het anders. Iedere les is weer anders en blijft het een plezier om naar de groepslessen te gaan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is yoga geen "geitenwollensokken" sport. Nee, het is een intensieve workout die ervoor zorgt dat iedere spier in je lichaam in beweging komt. Dit zorgt voor sterkere spieren, maar ook voor een verbetering in je flexibiliteit. Je zult zien dat je je na een groepsles helemaal weer opgeladen voelt.

Yoga is geen wedstrijdje

Yoga bij Yoga Zaandam is voor iedereen. Hoe lenig of stijf je ook bent. Je bent voor jezelf aan het werk, aan je eigen lijf. Het heeft dus geen zin om je druk te maken om degene op het matje naast je. Iedereen werkt op zijn eigen manier en niveau aan zijn of haar lijf. Als jij heel lenig bent en degene naast je wat minder, dan wil dat dus niet zeggen dat jij gewonnen hebt. Nee, yoga is een goede oefening voor lichaam en geest. Op welk niveau je ook bent.

Yoga is toch hartstikke moeilijk?

Heb jij ook het idee dat je total niet geschikt bent om aan yoga te doen? Kun je nog geen drie tellen stil blijven zitten, laat staan een tijdje in dezelfde houding blijven zitten? Dan zul je al snel denken dat jij niets te zoeken hebt in een groepsles yoga. Toch is yoga echt voor iedereen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor ieder niveau kun je terecht in een groepsles. Of je nu beginner bent of ervaren, er is een groepsles beschikbaar voor jou.

Mediteren kun je leren

Zoals ik al schreef, is yoga goed voor lichaam en geest. Je lijf wordt sterker en krijgt meer souplesse en je geest leert zich volledig te ontspannen. De kans is groot dat je, bij de eerste les, aan het eind van de groepsles in slaap valt. Dit is namelijk het moment om te mediteren. Dit gebeurt door het doen van diverse ontspannings- en ademoefeningen. Het voelt misschien een beetje ongemakkelijk om zomaar languit te gaan liggen, maar je zult merken dat het je goed doet. Deze oefeningen kun je thuis ook heel goed toepassen, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt met in slaap vallen. Door de oefeningen goed te herhalen, zul je heerlijk slapen.