Je kent het wel, je gaat je nieuwe hondje ophalen en je hebt er helemaal zin in. Het is natuurlijk ook een stuk gezelliger in huis met een hondje erbij. Wel is het goed om te weten dat je huisdier veel aandacht heeft, ongeacht het een puppy of kitten is. Elk huisdier heeft een opvoeding nodig. Je kan het bijna wel vergelijken met het hebben van een baby. Je kan er nooit te vroeg mee beginnen en er zijn zeker een aantal punten waar je goed op moet letten. Als je nog nooit een pup hebt gehad, heb je waarschijnlijk geen idee waar je moet beginnen. Daarom geven wij je graag wat tips die je helpen bij de opvoeding van je nieuwe hondje!

Sociale vaardigheden

Het allerbelangrijkste bij de opvoeding van je hond zijn de sociale vaardigheden. Dit is nogal een breed begrip, maar dit moet je hond al leren op jonge leeftijd. Voordat je je nieuwe pup kunt ophalen bij zijn nestje moet hij uiterlijk 7 weken bij zijn moeder blijven. Je kan wel zeggen dat je pup in deze tijd leert hoe het is om een hond te zijn en hoe hij zich als hond moet gedragen. Wanneer je je hondje kunt ophalen, is het tijd voor de opvoeding die jij als baasje aan hem meegeeft. In deze periode komt de hond in een onbekende ruimte, je huis. Hier moet hij aan wennen en dat brengt ontzettend veel nieuwe indrukken met hem mee. Denk aan in een auto zitten, uitgelaten worden in een onbekende buurt, wonen in een onbekende ruimte, ga zo maar door. Zorg ervoor dat je pup niet in een keer ontzettend veel prikkers krijgt. Geef hem de ruimte om te wennen en zich erop aan te passen. En daarbij ook personen. Iedereen wil natuurlijk graag je pup ontmoeten, maar doe dit ook geleidelijk.

Discipline

Het is natuurlijk nooit leuk om iemand te straffen, al helemaal niet bij je schattige nieuwe pup. Toch is het belangrijk om goed aan te geven wat wel of niet mag. Als je hier niet gelijk vanaf het begin mee begint, zal je pup dit verschil nooit gaan begrijpen. Doe dit uiteraard op een rustige en vriendelijke manier.

Spelen

Een hond houdt over het algemeen van spelen en van buiten zijn. Zeker op zijn jongere jaren is hij erg speels en heeft hij deze aandacht ook nodig. Gun hem deze aandacht dan ook! Dit is natuurlijk niet altijd even mogelijk, daarom zijn speeltjes de ideale manier van zelfvermaak. Trixie is hier een goed voorbeeld van.  Het assortiment van Trixie is erg groot in allerlei verschillende soorten speeltjes. Speeltjes voor vermaak maar ook speeltjes die hebben bij de opvoeding en de intelligentie van je pup.