Uitgaan is een van de leukste dingen die je in het weekend kan doen. Lekker al je vrienden verzamelen, van te voren een paar drankjes doen, en dan klaar om te gaan. In een club met goede muziek, de hele avond dansen, en daarna lekker je bedje in kruipen. Het is voor veel mensen even een goede manier om weg te komen van het dagelijks leven, en je kan ook nog is goede vrienden maken tijdens het uitgaan. Moet je uiteraard wel even naar buiten gaan voor het praten, want dat word altijd wat lastiger met de harde muziek om je heen. Maar zoals met eigenlijk alles, zijn er een paar dingetjes waar je op moet letten tijdens het uitgaan. Het zijn natuurlijk leuke avonden waar je een beetje los kan gaan, maar dat betekent niet dat je alles moet vergeten!

Let op de financiën

Dit is vooral een probleem bij de studenten onder ons. Uitgaan is vooral een activiteit voor deze doelgroep uiteraard, maar dat betekent niet dat de clubs rekening houden met de financiële situatie van deze doelgroep. Want studenten hebben over het algemeen nou eenmaal niet zo bijzonder veel geld. Studeren is namelijk niet erg goedkoop. Maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat je niet uit mag gaan, want je bent tenslotte maar een keer jong, dus je moet er gebruik van maken. Daartegenover staat wel, dat je verantwoord moet zijn tijdens het uitgaan, en niet al je geld uitgeeft! Je ziet het erg vaak, dat als je al een beetje dronken bent, de volgende drankjes met wel erg veel gemak besteld worden. En dat is altijd weer een teleurstelling de volgende ochtend. Iets wat daar goed tegen kan helpen, is jezelf een budget zetten op een avond. Zo weet je precies hoeveel je uit mag geven, en hoef jij je ook niet schuldig te voelen de volgende ochtend!

Weet wat je aan kan

Dit is iets wat geldt op meerdere gebieden. Uitgaan is namelijk een vermoeiende bezigheid, en is iets wat toch best wel serieus genomen moet worden. Iedereen heeft z'n eigen persoonlijke limieten, en sommige mensen kunnen nou eenmaal meerdere keren per week uitgaan. Maar dat betekent niet dat jij dat ook zonder gemak kan, en het is helemaal geen probleem om dit eerlijk toe te geven. Iedereen heeft zijn eigen limieten, en het is juist een goed ding als je deze van jezelf weet. Dit geldt overigens ook voor alcohol en drugsgebruik. Ook hier heeft iedereen zijn eigen grens, en hoewel het normaal is om deze grens op te zoeken, is het wel belangrijk dat je er niet te vaak overheen gaat. Heb je nou een probleem met een partydrug zoals bijvoorbeeld ghb, wees dan niet bang om wat op te zoeken over een ghb verslaving. Hulp vragen kan altijd! En als je eenmaal je grenzen weet, en hier comfortabel in staat, zal uitgaan leuker zijn dan ooit tevoren!