Vorige week zaterdag was het een mooie lenteochtend. Ik zat met mijn gezin buiten te lunchen in de zon. Net toen ik aan mijn kopje thee zat keek plots mijn buurmeisje over de schutting. Het was Emma, zij is al jaren mijn oudere buurmeisje. Ze vertelde dat ze naar de boerderij van haar vriend ging en vroeg of ik mee wilde. Ik zei direct ja. Ze wist dat ik het heerlijk vond om buiten te zijn en te helpen met klusjes. Ik was al eerder mee geweest naar de boerderij om te helpen de kleine geitjes te voeren.  Ik ben dol op dieren. Een paar dagen geleden had ze mij verteld dat er nu ook baby eendje waren geboren. Ze had mij al een foto laten zien. Ze zaten in een grote bak onder de warmtelamp. En natuurlijk wilde ik die graag in het echt zien en even vasthouden. 

 

Naar de boerderij

Tien minuten later stapte ik bij haar in de auto. We reden samen met haar broer naar de boerderij. Zodra we het erf opreden hoorde we al de honden blaffen. Simba en Max kwamen wild kwispelend naar ons toe gerend om ons te begroeten. Ik gaf ze beide een aai over hun bol. Ze volgende ons aan onze zijde naar de stallen toe. Daar ging Emma naar haar eigen paard. Ze heeft een mooi zwart paard genaamd Roosje. Sinds twee jaar was Emma de eigenaar van dit paard. Ze ging er dagelijks heen om het paard goed te verzorgen. Dit keer hielp ik haar met de stal schoonmaken en Roosje te borstelen. Na afloop zag het paard er weer prachtig uit. Nu was het tijd voor haar dagelijkse ritje in de bak. Emma traint Roosje goed af. Ze wil graag dat het een wedstrijdpaard wordt. Ik keek samen met mijn buurjongen toe hoe Emma op het paard gevaarlijke sprongen over de hindernisbaan maakte. Het zag er heel indrukwekkend uit. Na afloop van de training gaf Emma haar paard een paardensnoepjes. Het paard leek hier heel erg van te genieten.

 

Zelf rijden

Emma kwam naar mij toe en vroeg of ik ook een rondje wilde rijden op het paard. Ik had dit nog nooit gedaan dus vond dit nog een beetje spannend. Maar Emma hielp mij op het paard en bleef ernaast lopen. We liepen samen heel rustig in draf. Ik vond dit een geweldige ervaring voor het eerst op een paard rijden. Roosje luisterde heel goed en reed erg lekker. Na een aantal rondjes in de bak te hebben gereden gaf ik het paard een traktatie geven. Na afloop liep ik mee om Roosje weer in haar stal te zetten. Daarna gingen we met zijn alle weer terug naar huis.