Dit jaar ben ik goed begonnen met de start van mijn nieuwe baan bij een advocatenbureau. Ik ben vorig jaar afgestudeerd en 2020 is het jaar waar ik advocaat word. Ik heb er hard voor gewerkt en een hele hoop tegenslagen gehad. Ik wilde het bijna opgeven totdat de eindstreep in zicht kwam.

December

Ik wist het. Dit is wat ik wil. Het is december 2015 en ik bel mijn ouders op om hun het goede nieuws te vertellen. Mam, pap, ik wil advocaat worden. Waarop mijn ouders antwoordde: ‘oh maar lieverd, is dat niet een beetje hoog gegrepen?’

Ik was erg gemotiveerd, maar deze uitspraak deed mij toch twijfelen.
Het deed mij niet alleen twijfelen, het zette mij ook aan het denken. Is dit echt wat ik wil? Kan ik niet iets makkelijker verzinnen? Nee, dit is het echt voor mij. Ik heb mij de volgende dag direct ingeschreven en in september 2016 zou ik dan gaan starten.

September

Het is zover. September 2016. Het moment waar ik al maanden naar uit heb gekeken. Ik ga mijn ouders trots maken, dacht ik.
Laat de vier studentenjaren maar beginnen!

Halverwege het jaar heb ik mij wel gerealiseerd dat dit pittiger is dan ik had verwacht. Ik zag sommige studiegenootjes afhaken en voor een andere opleiding kiezen, omdat zij de werkdruk niet aankonden.

Het eerst jaar heb ik gehaald! Ik was dolblij. Blijkbaar kan ik toch doorzetten.

En zo gingen de vier jaar voorbij. Ik heb het gewoon gedaan. Mijn ouders vonden het te hoog gegrepen en ik heb ze het tegendeel bewezen. Hun dochter heeft haar advocatenstudie afgerond.

Januari 2020

Dit is het jaar waar ik ga solliciteren bij een advocatenbureau. Ik heb een stage gelopen waar ik het erg naar mijn zin had. Maar ik wil meer. Meer uitdaging. Ik ben opzoek gegaan naar een groter bureau. Ergens in Amsterdam. Ik vond een leuk uitziend bureau en heb direct mijn sollicitatiebrief opgestuurd. Na een week afwachten werd ik eindelijk gebeld. Ik mocht langskomen.

Het gesprek ging erg goed en ik hoor binnen 1-2 werkdagen of ik ben aangenomen.
Het duurt langer dan je denkt… Je vreet jezelf op van de spanning. En dan plotseling word ik gebeld. Het is een positief telefoontje. Ik ben aangenomen!

Ik mag maandag meteen beginnen met werken. Potverdikkie zeg, heb ik dat toch even geregeld. En daarbij werd meteen verteld dat ik een prachtig salaris krijg en een lease elektrische auto. Ook nog eens duurzaam bezig.

Dat 2020 een succesvol jaar mag worden en een hele hoop doorgroeimogelijkheden mag bieden.