Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de Hogeschool in Rotterdam. Hier heb ik in vier jaar mijn bedrijfskunde diploma behaald. Het is daarom tijd voor wat nieuws. Eerlijk gezegd moet ik nog oriënteren en weet ik nog niet zo goed wat ik nu wil doen. Wat ik wel weet is dat ik een huis in Rotterdam wil.

Thuis wonen

Het is allemaal leuk en aardig en superhandig. Je ouders koken eten voor je, ze wassen je kleren en ruimen vaak genoeg ook nog eens je troep op. Dit zijn mijn ouders, Linda en Rick. Twee hele lieve mensen die de deur altijd open hebben staan. Er zijn ook vaak genoeg momenten geweest dat het even niet zo leuk en aardig was thuis. Bijvoorbeeld, te laat thuiskomen. Op een zaterdagnacht ging ik samen met mijn vriendinnen stappen in het centrum van Rotterdam. Vaak moeten wij een taxi nemen omdat het net te ver is om te fietsen en er rijdt geen openbaan vervoer in onze regio. Onze ouders weigeren ons te halen om een uur of vier. Mijn ouders wilden dat ik om drie thuis was dit keer, omdat wij de volgende dag naar Opa en Oma zouden gaan. Als ik om vier uur thuis zou zijn zou ik met een chagrijnig hoofd daar zitten. Hier hadden ze wel een punt.

Drie uur thuis werd hem al niet. Rianne en Susanne – mijn twee beste vriendinnen – waren zo dronken dat geen één taxi ze thuis wilden brengen. Ik zag de tijd langzaam verder tikken en ondertussen was het al kwart over vier. Ik zag mezelf al op mijn donder krijgen de volgende morgen.

Thuis wonen is hartstikke leuk, totdat er regels worden opgesteld en je liever onder je eigen dak wilt wonen en je eigen regels bepalen.

Rotterdam

Rotje knor is mijn favoriete stad. Ik kom hier vaak als ik ga stappen of shoppen. In deze stad heb ik gestudeerd en wil ik gaan wonen. Nu is het 2020 en ben ik klaar met mijn studie. Ik wil graag onder mijn eigen dak wonen en mijn eigen regels bepalen.

Dagenlang heb ik op websites gekeken waar huizen te huur staan. Het is niet makkelijk, maar na twee maanden zoeken had ik het perfecte huis gevonden. Midden in het centrum. Ik realiseerde mij dat ik helemaal geen auto kan hebben midden in de stad. Ik zal een transport fiets moeten aanschaffen. Eerst een bed in het huis en een fatsoenlijke eettafel, daarna kijken voor vervoer. Er is hier overigens zat openbaar vervoer. Fietsen is wel tien keer zo gezond en vaak sneller!

Daar woon ik dan, in Rotterdam. Mijn droom is uitgekomen en ieder weekend kunnen mijn vriendinnen en ik zonder enige zorgen gaan stappen. Ik heb ondertussen ook leren koken en wassen.