Voor iedereen is Kerst een periode van lekker eten en een paar glaasjes meer drinken. In januari merk je dan weer dat je broeken iets strakker zijn geworden. De heren kleding in je normale maat past niet meer. Vaak is dat niet heel veel. Toch is het fijn om na de drukke feestdagen weer even lekker te gaan sporten. Weet je zeker dat je binnenkort weer aan de slag gaat? Dit heb je nodig voor in de sportschool. 

#1 De juiste kleding 

Sportkleding is wel zo lekker om te hebben voor je naar de sportschool gaat. Een goede outfit voor in de gym bestaat meestal uit een t-shirt en een korte broek. Een lange broek kan ook. Het ligt er maar net aan wat je gaat doen. Voor pittige cardio activiteiten kan dit te warm zijn. Als je naar huis gaat hoef je alleen een lange broek en een vest erover aan te doen. Workout done! 

#2 Goede sportschoenen

Let goed op de schoenen die je nodig hebt. Voor fitness heb je weer andere schoenen nodig dan squash of tennis. Bij hardlopen kun je je laten adviseren door een professionele winkel. Het is belangrijk dat de schoenen steun geven aan je voeten tijdens de loop. Anders krijg je pijn aan je gewrichten na langere tijd. 

#3 Sporthorloge voor de beste resultaten

Track al je resultaten en hou het bij in een app op je telefoon. Een sporthorloge trackt alle activiteiten. Ben je nieuwsgierig naar het aantal calorieën dat je verbruikt tijdens een training? Een sporthorloge telt ook het aantal stappen dat je zet tijdens een wandeling. In ieder geval wordt er veel duidelijk over jouw verbruik van energie. 

#4 Sportschool abonnement 

Uiteraard is een abonnement voor de gym belangrijk. Bij veel sportscholen heb je keuze uit verschillende typen lidmaatschappen. Sommige kunnen worden afgenomen voor een jaar of twee jaar. Advies is wel om het af te sluiten voor een langere tijd. Dat dwingt je om te blijven gaan. 

#5 Sportmaatje of personal trainer

Wil je extra meters maken en een extra stok achter de deur hebben? Dan is het fijn om met een maatje of personal trainer aan de slag te gaan. Vooral een personal trainer helpt je het maximale uit je training te halen. Je zal sneller resultaten zien en dat is wat je wil.